Η πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου

Περίπου 500 διαδηλωτές/τριες, από διάφορες πόλεις, συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου. Συνολικά 10 λεωφορεία και μερικά ΙΧ έφτασαν νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του φράχτη, όπου, σε μπλόκο της αστυνομίας, ανακοινώθηκε στους διαδηλωτές ότι δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν τον φράχτη «γιατί βρίσκεται σε στρατιωτική περιοχή».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο χωριό Καστανιές, κοντά στον φράχτη. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αλλά οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα και συνέχισαν την πορεία τους στο χωριό, παραμένοντας για αρκετή ώρα στην κεντρική πλατεία.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στο άγαλμα Βενιζέλου εμφανίστηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, καθώς λίγες ώρες πριν την πορεία, με περισσή  υποκρισία, η Νεολαία Σύριζα και το τμήμα δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος δημοσιοποίησαν ανακοίνωση στήριξης της κινητοποίησης (!). Αναρχικές ομάδες απέτρεψαν τη συμμετοχή των μελών του Σύριζα (σχετικά ανακοίνωση είχε δημοσιοποιήσει ήδη από την προηγούμενη ημέρα η ομάδα Μαύρο Κόκκινο).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε