Δεν θα ζήσουμε άλλο σαν κυνηγημένα ζώα!

Συγκέντρωση διαμαστυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Σεπτέμβρη δεκάδες μετανάστες μικροπωλητές και αλληλέγγυοι  έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχιζόμενα πογκρόμ εναντίον τους, τα οποία την περασμένη Τρίτη έφτασαν σε παραβίαση οικογενειακού ασύλου. Δικηγόρος ανέβηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση, ενώ οι μικροπωλητές, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Δεν θα ζήσουμε σαν κυνηγημένα ζώα» παρέμειναν για ώρες έξω από το αστυνομικό τμήμα μοιράζοντας το κείμενο που ακολουθεί:

Δεν θα ζήσουμε άλλο σαν κυνηγημένα ζώα!

Την Τρίτη 30 Αυγούστου για μια ακόμα φορά αστυνομικοί μας κυνήγησαν και καταστρέψανε τα πράγματα που πουλάμε για να ζήσουμε. Αυτή τη φορά κάνανε και κάτι παραπάνω.
Αυτή τη φορά μπήκαν στα σπίτια μας, μας απείλησαν και μας κλέψανε. Μπήκαν στα σπίτια μας χωρίς κατηγορίες, χωρίς εισαγγελέα. Μόνο για να μας τρομάξουν, σαν κυνηγοί που ακολουθούν το τρομαγμένο ζώο στη φωλιά του. Για να γελάσουν με το φόβο του.

Αλλά ξέρουμε ότι αν τώρα φοβηθούμε και δε μιλήσουμε, αύριο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Όπως στην Αθήνα, όπου σχεδόν κάθε μέρα φασίστες δέρνουν και μαχαιρώνουν μετανάστες, ακόμα και μέσα στα σπίτια των μεταναστών.
Δεν κυνηγάνε τους μετανάστες γιατί οι μετανάστες κάνουν κακό στον τόπο. Κυνηγάνε τους μετανάστες για να μην καταλάβουν οι έλληνες εργαζόμενοι ποιός είναι στ’ αλήθεια ο εχθρός τους.

Δεν φταίνε οι μικροπωλητές που κλείνουν τα μαγαζιά, τα μαγαζιά κλείνουν γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Και αυτοί που παίρνουν τώρα τα λεφτά από τους έλληνες εργαζόμενους είναι οι ίδιοι που έκαναν κι εμάς μετανάστες.

Εμείς οι μετανάστες ήρθαμε εδώ κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια που μας καταδίκασαν τα αφεντικά του πλανήτη. Τα αφεντικά του πλανήτη που τώρα χτυπάνε και τους έλληνες εργαζόμενους.
Για να γίνουμε άντρες και γυναίκες έτοιμοι για δουλειά, η Ελλάδα δεν ξόδεψε ευρώ. Οι μάνες μας το ξέρουν.
Για να φτάσουμε εδώ η Ελλάδα δεν ξόδεψε ευρώ. Για να φτάσουμε εδώ πουλήσαμε ζώα και γη, δανειστήκαμε και δουλέψαμε σα σκλάβοι για να πληρώσουμε τους δουλέμπορους.
Ήρθαμε εδώ έτοιμοι να δουλέψουμε για πενταροδεκάρες, να κάνουμε δουλειές που οι Έλληνες ούτε να τις σκεφτούν δεν θέλουν. Γιατί για εμάς είναι σημαντικά ακόμα και αυτά που για εσάς δεν είναι τίποτα.
Και η Ελλάδα κέρδισε πολλά από εμάς.
Κερδίζει ακόμα και τώρα, με την κρίση. Εμείς οι μετανάστες, «νόμιμοι» και «παράνομοι» πληρώνουμε φόρους όπως και οι έλληνες εργαζόμενοι. Πληρώνουμε κι εμείς ΦΠΑ, φόρους στα τσιγάρα, στο ρεύμα, στο νερό, στα τρόφιμα. Δίνουμε κάθε μέρα λεφτά στο κράτος που όμως δεν μας δίνει τίποτα εκτός από φόβο και βία.
Τώρα δεν μας αφήνουν να βγάλουμε ούτε δέκα ευρώ τη μέρα. Τώρα μας κυνηγάνε για να φτιάξουν έναν ψεύτικο εχθρό.
Για να πιστέψουν οι έλληνες εργαζόμενοι ότι για τα προβλήματα φταίμε εμείς οι μετανάστες και όχι οι τράπεζες και τα μεγάλα αφεντικά. Ότι φταίνε οι αποκάτω και όχι οι αποπάνω.
Σήμερα φέρονται σε εμάς τους μετανάστες σαν να είμαστε κυνηγημένα ζώα. Αν δεν αντισταθούμε μαζί μετανάστες και έλληνες εργαζόμενοι, αύριο θα είναι η σειρά σας. Γιατί όσο δυναμώνουν τα κτήνη τόσο πιο πολύ θέλουν να τρώνε.

μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Δεν θα ζήσουμε άλλο σαν κυνηγημένα ζώα!

  1. Ο/Η Απόστολος Τέλλος λέει:

    Οι μετανάστες έγραψαν αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας ή οι «αλληλέγγυοι» και όπως τους καπνίζει το φιλανθρωπικό επαγγελματικό τους καθήκον; Λέτε ότι τα μαγαζιά δεν κλείνουν από το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών αλλά επειδή ο κόσμος δεν έχει λεφτά! Ο κόσμος όντως δεν έχει λεφτά αλλά οι παραέμπορες αλλοδαποί δεν πληρώνουν μία στην Εφορία σε αντίθεση με τους μαγαζάτορες που πληρώνουν και Εφορία και τέλη δημοτικά και νοίκια και ΦΠΑ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί διαχωρίζετε τους μαγαζάτορες απο το λοιπό κόσμο. Στον κόσμο δεν ανήκουν και αυτοί; Γιαυτό κλείνουν τα μαγαζιά βασικά και όχι επειδή ο κόσμος γενικά και αόριστα δεν έχει λεφτά. Εγώ ξέρω πως όποιος πηγαίνει σε μία χώρα έχει φυσικά και δικαιώματα αλλά κυρίως έχει και υποχρεώσεις όπως όλοι οι ημεδαποί. Δεν μπορεί οι πτωχευμένοι Έλληνες να επωμίζονται και ξεζουμίζονται οικονομικά από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και οι αλλοδαποί να μη πληρώνουν τίποτα και να μη προσφέρουν τίποτα σε αυτό το κράτος αλλά να ζουν παρασιτικά. Πάνω από 25 δις το χρόνο να στοιχίζει το παρεμπόριο των αλλοδαπών και άλλα 40 δις μας κοστίζουν σε όλα τα άλλα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διαφυγή αφορολόγητων και μαύρων κεφαλαίων προς τις χώρες τους, μαϊμού συντάξεις, επιδόματα κλπ. Γιαυτό το λόγο και πτώχευσε η χώρα γιατί εάν τα 65 δις έμεναν στην χώρα και στα χέρια των Ελλήνων και της αγοράς, ποτέ δε θα είχαμε πτωχεύσει ακόμα και αν χίλιοι Τσοχατζόπουλοι έτρωγαν από 50 εκατομμύρια ο καθένας. Εσείς οι επαγγελματίες φιλανθρωπούληδες μας ρίξατε στην πτώχευση και μας φέρατε το ΔΝΤ και τους νταβατζήδες της ΕΕ. Η Ελλάδα πτώχευσε, η ανεργία μαστίζει το 1/3 των Ελλήνων με συνεχή αυξητικό ρυθμό και συνεπώς χώρος για αλλοδαπό δεν υπάρχει πλέον στην χώρα μας. Με την περιέργως βλακώδη στάση σας και άκρατη ξενολαγνεία που αδιαφορεί προκλητικά κυρίως για αυτούς που προσφέρουν στην χώρα και το κοινωνικό σύνολο, τους Έλληνες δηλαδή, οδηγείτε την κοινωνία στην ακροδεξιά με βήμα ταχύ και με μεγάλη μαθηματική ακρίβεια. Όταν θα το διαπιστώσετε το πόσο ηλίθιοι υπήρξατε θα είναι πολύ αργά για σας. Και φυσικά δεν περιμένω να επιτρέψετε την ανάρτηση αυτή στον ιστοχώρο σας. Το ξέρω πως είστε κοινοί φασίστες, οι αληθινοί φασίστες.

    • Ο/Η clandestina λέει:

      «Μια περιέργως βλακώδης απάντηση με άκρατη ξενολαγνεία»

      Φίλε Απόστολε,
      απαντάμε κατ’ αρχάς προσωπικά στο σχόλιό σου, και περιμένουμε τη δική σου απάντηση για να τα δημοσιεύσουμε όλα (αν θέλεις) στο blog μας.

      Φαίνεται πως μπερδεύεις αυτό που αποκαλείς «παρεμπόριο των αλλοδαπών» με το γενικευμένο λαθρεμπόριο (που διεξάγεται κύρια από έλληνες). Φυσικά δεν ευθύνεσαι τόσο εσύ όσο ο Τύπος, που σκόπιμα αποκρύπτει τμήματα των σχετικών ανακοινώσεων.

      Εξηγούμαστε:

      «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 7 έως 10 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος του παρεμπορίου στην Ελλάδα που ασκείται κυρίως από τους μετανάστες στον δρόμο. Αν προστεθούν οι πωλήσεις χωρίς αποδείξεις των εμπορικών επιχειρήσεων, ο τζίρος του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων και το παραεμπόριο στα τρόφιμα (π.χ. αγροτικά προϊόντα), ο συνολικός τζίρος του παρεμπορίου εκτινάσσεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 20 δισ. ευρώ με τα διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο να ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ (…) Από τα χέρια κυρίως αλλοδαπών μικροπωλητών «περνά» περίπου το 50% αυτού του τζίρου. Οι μικροπωλητές αυτοί αποτελούν απλώς τον τελευταίο τροχό της αμάξης, καθώς στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το δίκτυο του παρεμπορίου είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο με πλοκάμια σε όλο τον κόσμο.
      Παρεμπόριο δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί που απλώνουν την πραμάτεια τους στις εξόδους του Μετρό. Παρεμπόριο είναι όλες οι εισαγωγές από το εξωτερικό προϊόντων που παρουσιάζονται ως ευτελούς αξίας και μπαίνουν στη χώρα μας με το κιλό, ενώ στη συνέχεια πωλούνται με το κομμάτι, σε πολλαπλάσια αξία από την τιμή εισαγωγής, λέει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Παύλος Ραβάνης.» http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4571533

      Επειδή το άρθρο είναι του 2010, ας δεχτούμε τα στοιχεία ενός πιο πρόσφατου, του Μάη του 2011:

      «Ο ετήσιος τζίρος του παρεμπορίου ανέρχεται σε 25 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 69 δισ. της παραοικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης. (…) Το πρόβλημα του παρεμπορίου, τόνισε, είναι πρόβλημα πρώτης γραμμής, ζητώντας αποτελεσματικότερους ελέγχους στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων αυτών στη χώρα μας.»
      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=111223272

      Επομένως δεν ισχύει αυτό που γράφεις, ότι δηλ. «25 δις το χρόνο στοιχίζει το παρεμπόριο των αλλοδαπών». O τζίρος από το πλανόδιο εμπόριο μεταναστών μικροπωλητών είναι το 10% του τζίρου της παραοικονομίας στην Ελλάδα, όπως τουλάχιστον την υπολογίζει η ΕΣΕΕ. Το ποσοστό αυτού του τζίρου βέβαια που φτάνει στις τσέπες των μεταναστών και το ποσοστό που φτάνει στα αφεντικά των κυκλωμάτων (που προφανώς δεν είναι μπαγκλαντέζοι, σουδανοί ή αφγανοί) είναι προφανώς δυσανάλογο, αλλά προς το παρόν ας δεχτούμε ότι οι μετανάστες εμπλέκονται στο 10% της παραοικονομίας στην Ελλάδα, χωρίς να εξετάζουμε τι κερδίζουν οι ίδιοι από αυτό. Η απώλεια του φόρου δεν προκύπτει επειδή οι «αλλοδαποί μικροπωλητές δεν πληρώνουν μία στην Εφορία» αλλά από το λαθρεμπόριο. Για το χτύπημα αυτού του τμήματος της παραοικονομίας, έχεις ακούσει ποτέ να διεξάγονται οι «αποτελεσματικότεροι ελέγχοι στα τελωνεία κατά την είσοδο των προϊόντων αυτών στη χώρα μας» που ζητά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ; Όχι, έχεις ακούσεις μόνο για τα πογκρόμ κατά των επικίνδυνων λαθρομεταναστών που μάλιστα γράφεις ότι ευθύνονται (μαζί με τους αλληλεγγυους αντιρατσιστές) για «την πτώχευση, το ΔΝΤ και τους νταβατζήδες της ΕΕ». Και όμως, υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες που καταδεικνύουν ότι τα πογκρόμ κατά των μεταναστών μικροπωλητών αλλού αποσκοπούν: «Οι παρέμποροι βρίσκονται υπό την ομπρέλα κάποιων εισαγωγέων, οι οποίοι διακινούν απίστευτα ποσά. Για να χτυπηθεί το παραεμπόριο πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν οι εισαγωγείς λαθραίων προϊόντων. Αυτοί οι εισαγωγείς είναι γνωστοί, είναι μέλη εμπορικών συλλόγων» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδας, Δημήτρης Ψύκος (11//3/2011) http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=101929157.

      Γράφεις ότι «οι αλλοδαποί μικροπωλητές» δεν πληρώνουν «Εφορία και τέλη δημοτικά και νοίκια και ΦΠΑ¨. Δεν έχεις μάλλον σκεφτεί ότι έμμεσους φόρους και φόρους στα τσιγάρα και στο πετρέλαιο και δημοτικούς φόρους στους λογαριασμούς πληρώνουμε όλοι, ασχέτως αν το εισόδημά μας είναι πολύ κάτω από το φορολογητέο. Οι «νόμιμοι» μετανάστες πληρώνουν επιπλέον παράβολα και αγοράζουν μαύρα ένσημα για τις άδειες παραμονής, αλλά και οι «παράνομοι» πληρώνουν πολλά ευρώ σε δικηγόρους και κυκλώματα για να μπορούν να συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβιώσουν στην «παρανομία¨, ενώ η κύρια ανταπόδοση των εμμέσων φόρων που πληρώνουν είναι οι αστυνομικοί διωγμοί. Όλα αυτά τα λεφτά, όπως και αυτά που οι μικροπωλητές ξοδεύουν για την επιβίωσή τους και σε ενοίκια, «μένουν στην χώρα και στα χέρια των Ελλήνων και της αγοράς».

      Όσο για τα λεφτά που στέλνουν οι μετανάστες στις χώρες τους;
      «Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ξένοι που εργάζονται στην Ελλάδα –κυρίως αλβανικής εθνικότητας– έστειλαν πέρσι (2010) στην πατρίδα τους περισσότερα από 1.560 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 είχαν στείλει 1.400 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των εμβασμάτων κατά 160 εκατ. ευρώ, σε περίοδο μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την παρατηρούμενη τάση σταδιακής επιστροφής των Αλβανών και άλλης εθνικότητας μεταναστών, που δεν έχουν μόνιμη εργασία στην Ελλάδα, στην πατρίδα τους.» http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=13336&category_id=0

      Θα πεις ότι οι μικροπωλητές στέλνουν «μαύρα κεφάλαια» στις χώρες τους, οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω καταμέτρηση. Ωραία, αν δεχτούμε ότι 700.000 αλβανοί έστειλαν 1.560 εκ. ευρώ, και αν δεχτούμε ότι οι μικροπωλητές είναι (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας) από 50.000 έως 100.000 να υποθέσουμε κατ’ εκτίμηση ότι έβγαλαν επιπλέον 100 έως 200 εκατομμύρια ευρώ; Τα υπόλοιπα κέρδη του λεγόμενου ¨παρεμπορίου» και της λεγόμενης παραοικονομίας συνολικά, πιθανότατα έχουν ήδη μεταφερθεί σε τράπεζες στην Ελβετία, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τους μετανάστες μικροπωλητές…

      Γράφεις ότι «40 δις μας κοστίζουν σε όλα τα άλλα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διαφυγή αφορολόγητων και μαύρων κεφαλαίων προς τις χώρες τους, μαϊμού συντάξεις, επιδόματα κλπ.»

      Για τα μαύρα κεφάλαια μιλήσαμε ήδη. Πώς υπολογίζεις αυτά τα 40 δισ. και με ποιες πηγές;

      Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο ίδιος ο Λοβέρδος είχε αναφέρει 150 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δεν θα μεταφέρουμε τις καταγγελίες ιατρικών συλλόγων για ψευδή και υπερβολικό υπολογισμό, απλώς σου υπενθυμίζω (για να κάνεις καλύτερο anger management) ότι το Ελληνικό Δημόσιο για τα εμβόλια κατά του του Η1Ν1 δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ, και τα εμβόλια αυτά σάπισαν άχρηστα στις αποθήκες αλλά για αυτό δεν μας είπε τίποτε ο κύριος Λοβέρδος…

      Οι μαϊμού συντάξεις (που έχουν πράγματι υπάρξει περιπτώσεις) αφορούν κοινοτικούς μετανάστες, δηλ. από Βουλγαρία και Ρουμανία, χώρες της Ε.Ε. και δεν βλέπoυμε πως σχετίζονται π.χ. με τα παράβολα που πληρώνουν οι μετανάστες από την Αλβανία οι οποίοι ουδέποτε θα δουν σύνταξη από το ελληνικό κράτος. (Παρεμπιπτόντως, γνωρίζεις ότι στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπονται 12 εκατ. ευρώ φόρος πλοίων και 50 εκατ. ευρώ από τα παράβολα των μεταναστών; Ότι δηλαδή οι μετανάστες συνεισφέρουν 4 φορές περισσότερο από τους έλληνες εφοπλιστές;)

      Έχεις μήπως την εντύπωση ότι η Ελλάδα δαπανά χρήματα για τους πρόσφυγες των πολέμων και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στη χώρα; Σε πληροφορούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, με προϋπολογισμό για τα έτη 2008-2013 628.000.000 ευρώ. Ξέρεις πόσα χρήματα ζήτησε (και αμέσως πήρε) από αυτό το ταμείο η Ελλάδα; Tην τριετία 2008-2010 ζήτησε και πήρε συνολικά 16,8 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο αξιολογεί τη ζωή των προσφύγων… http://www.europarl.gr/view/el/press-release/meps/meps-2010/meps-2010-september/meps-2010-september-108.html;jsessionid=28E436BD341670346B5B08EF6C103FD7

      Ο λόγος για τον οποίο πτώχευσε η χώρα δεν είναι το θέμα αυτού του κειμένου. Ως κομμάτι του αντιρατσιστικού κινήματος πάντως μπορούμε να σε ενημερώσουμε ότι η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων είναι πάγια τακτική των εξουσιών σε περιόδους κρίσης και η άκρατη αναπαρωγή φασίζουσας λαϊκιστικής δημαγωγίας οδηγεί σε κρεματόρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

      Για επίλογο, σου προσφέρουμε κάποια στοιχεία από πηγή την οποία φανταζόμαστε εμπιστεύεσαι, την ελληνική αστυνομία.

      Το πρώτο αφορά το μέγεθος των χρημάτων που εισρέουν στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο από το δουλεμπόριο μεταναστών, χωρίς να λάβουμε δηλαδή υπόψη τη μετέπειτα εκμετάλλευσή τους: Tα κέρδη ξεπερνούν εκείνα του εμπορίου ηρωίνης και φτάνουν τα 120 εκατ. ευρώ το μήνα, όπως αποκαλύπτει Έλληνας «βετεράνος συνοριακός» στον κορυφαίο ιστότοπο για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα EUbusiness: «In Greece, migrant smuggling is a business more profitable than even drug trafficking. Networks can earn up 120 million euros a month,»
      http://www.eubusiness.com/news-eu/1244254622.56/

      Το δεύτερο είναι έκθεση της Αστυνομίας, «στην οποία επιχειρήθηκε να γίνει μια καταγραφή- εκτίμηση του θέματος της οικονομικής μετανάστευσης σε συνάρτηση με τις όποιες επιπτώσεις- επιρροές προκαλεί στο κοινωνικό στάτους και σε κρίσιμους δείκτες της μακροοικονομίας¨. Μπορείς να διαβάσεις αποσπάσματα στο http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_4554.html

      Δες ενδεικτικά τα ακόλουθα:
      «..κάθε επιπλέον μετανάστης συμβάλει κατά 49.000 ευρώ το χρόνο στο ΑΕΠ της χώρας. Το ποσό δεν κρίνεται υπερβολικό καθώς πρέπει να συνυπολογισθεί το γεγονός πως οι μετανάστες εργάζονται σε μεγάλο ποσοστό σε δραστηριότητες όπως οι κατασκευές και η μεταποίηση, οι οποίες έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία. Με άλλα λόγια παράγει αξία, σε αντίθεση με μεγάλο μέρος των ημεδαπών που απασχολούνται σε μη άμεσα παραγωγικές δραστηριότητες. Σε δεύτερο βαθμό εξηγείται και από τον πολλαπλασιαστή, δηλαδή με την κίνηση της αγοράς από το εισόδημά του».

      «…κάθε επιπλέον παράνομος μετανάστης συμβάλει στην μείωση κατά 0,081 άτομο της ανεργίας ή με άλλα λόγια, περίπου 12 επιπλέον μετανάστες μειώνουν την ανεργία κατά ένα άτομο».

      Clandestina

  2. Παράθεμα: Μικροπωλητές: Δε θα ζήσουμε σα κυνηγημένα ζώα! « in_love_with_life

  3. Ο/Η Απόστολος Τέλλος λέει:

    Κατ’ αρχάς χαίρομαι που με διαψεύσατε γιατί περίμενα πως το σχόλιο μου δεν θα αναρτηθεί. Μέχρι σήμερα είναι η πρώτη φορά που επιτέλους βλέπω αναρτημένο σχόλιο μου σε αναλόγου περιεχομένου ιστοχώρο. Αυτό σας τιμά και μακάρι να μπορέσουμε κάποτε να συζητήσουμε μεταξύ μας για να βρεθούν λύσεις ή έστω μία κατανόηση μεταξύ μας. Να βλέπουμε δηλαδή τον ιδεολογικό μας αντίπαλο ως συνομιλητή και όχι ως σκέτο αντίπαλο ή εχθρό.

    Θα πως αρχικά πως τα στοιχεία που παρέθεσα μπορεί να είναι υπερβολικά, αλλά και τα δικά σας στοιχεία είναι επίσης υπερβολικά, αντιστρόφως υπερβολικά. Γνωρίζετε πόσοι μετανάστες βρίσκονται στην χώρα; Όχι. Κανείς δεν μπορεί να μας πει επίσημα και με ακρίβεια πόσοι είναι. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως γνωρίζουμε μόνο τους νόμιμους μετανάστες. Και όμως ούτε αυτούς γνωρίζουμε διότι το κράτος μας απαντά επίσημα πχ πως το ΙΚΑ δίνει συντάξεις σε 78.000 άτομα αγνώστου υπηκοότητας και σε 5.500 γνωστής. Το ίδιο το κράτος δια μέσω του υπουργού Κουτρουμάνη λέει επίσης πως πιθανότατα και από τις 78.000 συντάξεις αγνώστου υπηκοότητας μπορεί να είναι και έλληνες επειδή λέει αυτοί είναι μεγάλης ηλικίας!!!!! Το θέμα αυτό βγήκε πρόσφατα στο EXTRA 3 και επικαλούμαι την απάντηση που έδωσε ο Κουτρουμάνης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με σχετική ερώτηση από τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο.

    Όπως μπορεί λοιπόν ο καθένας να καταλάβει, το κράτος δεν γνωρίζει καν πόσοι είναι οι νόμιμοι μετανάστες και θα γνωρίζει τους παρανόμους και τα ακριβή διαφυγόντα κέρδη από το παρεμπόριο ελλήνων ή αλλοδαπών; Τα στοιχεία που παραθέτουν οι επίσημες αρχές λοιπόν ακόμα και η αστυνομία που λέτε πως την έχω και σε εμπιστοσύνη (καθόλου εμπιστοσύνη δεν την έχω, ειδικά αυτή γιατί είναι όργανο της εκάστοτε εξουσίας) τα στοιχεία αυτά λοιπόν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, εκ των πραγμάτων δηλαδή. Μέχρι πρότινος ο Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) μας διαβεβαίωνε πως οι παράνομοι μετανάστες στην χώρα μας είναι 250.000!!!!! Αγαπητοί φίλοι, έχουμε ματάκια και βλέπουμε. 250.000 λαθρομετανάστες κυκλοφορούν μόνο στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα, Αχαρνών και Κάτω Πατησίων, όχι δα σε ολόκληρη τη χώρα….

    Συνεπώς δεν μπορούμε να λέμε πως γνωρίζουμε στοιχεία με ακρίβεια. Τέλος μου λέτε ότι τα εμβάσματα προς την Αλβανία είναι περίπου 1.5 δις το χρόνο. Μα κύριοι μου τα εμβάσματα διακινούνται μέσω τραπεζών δηλαδή νόμιμα, δεν ξέρετε πως τα σύνορα με την Αλβανία δεν υπάρχουν πλέον καν; Και όχι μόνο με την Αλβανία φυσικά… Η μεγάλη φυγή κεφαλαίου προς το εξωτερικό δεν γίνεται νόμιμα αλλά παράνομα και κρυφά. Ποιος ελέγχει όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται προς την Αλβανία; Τα ελέγχει κανείς στα σύνορα; Και δεν μιλώ καν για τα «κρυφά» περάσματα προς την χώρα. Σύμφωνα με επίσημη απάντηση που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος προς τον ΛΑΟΣ, υπολογίζεται πως μόνο προς την Αλβανία φεύγουν κάθε χρόνο 12 δις μαύρα εκ των οποίων μόνο τα 1.5 είναι νόμιμα. Προσθέστε και τα κεφάλαια που φεύγουν αναλόγως προς άλλες χώρες γειτονικές και μη και τα 20 δις δεν είναι μακριά…. Και βέβαια αυτά τα ποσά υπολογίζονται δεν τεκμηριώνονται γιατί δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι λαθρο-μετανάστες στην χώρα μας. Εσείς πως το ξέρετε; Η περιμένετε ποτέ να μας πούνε οι επίσημες αρχές την αλήθεια όταν αυτές οι επίσημες αρχές αποτελούν όργανο κυβερνήσεων που δεν φρόντισαν ποτέ αυτή η χώρα να αποκτήσει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική όπως όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο; Θα παραδεχτεί ποτέ μία κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε. πως στην χώρα μας υπάρχουν 5 εκατομμύρια αλλοδαπών; Μα θα δημιουργηθεί σάλος και έκρηξη! Αναφέρετε τους Αλβανούς ως 700.000. Μα ο ίδιος ο Ταχίρ Μήτσι ο πρόεδρος των αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το 2004 είχε πει πως οι αλβανοί στην Ελλάδα είναι περί τα δύο εκατομμύρια. Εξάλλου αυτό φαίνεται και στην πράξη. Υπάρχει μέρος της Ελλάδας ακόμα και στο πιο μικρό χωριό που να μην βρει κανείς έναν Αλβανό υπήκοο; Δεν ξέρετε πως υπάρχουν νησιά όπως αυτά του Ιονίου όπου οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι ήδη και από τους Έλληνες; Δεν ξέρετε πως υπάρχουν σχολεία όπως η Γκράβα το μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων στην Ελλάδα όπου οι αλλοδαποί μαθητές αποτελούν το 90% των μαθητών;

    Και κάτι άλλο. Φυσικά και στην Ελλάδα υπήρχε το παρεμπόριο καθώς και η εγκληματικότητα πολύ πριν εμφανιστούν οι μετανάστες. Αυτό τι σημαίνει όμως δηλαδή, πως θα πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο και το παρεμπόριο και η εγκληματικότητα με την παρουσία επιπλέον παραεμπόρων και εγκληματιών; Είναι λογική αυτή; Όχι φυσικά.

    Νομίζω λοιπόν πως χρειάζεται άμεσα μία σοβαρή μεταναστευτική πολιτική αντίστοιχη με αυτή που ισχύει σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και αυτό σημαίνει ποσόστωση. Πρέπει να δούμε πόσους αλλοδαπούς χρειαζόμαστε και πόσους μπορούμε να απορροφήσουμε και να ενσωματώσουμε και αν ενσωματώνονται κιόλας μιας και η θρησκεία τους ειδικά, όχι η πολιτισμική τους κουλτούρα, δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε μία δυτική κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται παντού στην Ευρώπη και Αμερική. Εάν έρχονται συνεχώς στην χώρα και ανεξέλεγκτα χωρίς αυτό το κράτος να έχει υποδομές ούτε καν για τους Έλληνες, όταν αυτό το κράτος έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά και αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση σε αυτούς τους ανθρώπους, λογικό επόμενο θα είναι να ζούνε όλοι αυτοί και παρασιτικά και να εγκληματούν εις βάρος των Ελλήνων και των ενσωματωμένων νόμιμων αλλοδαπών. Δεν σας καταλαβαίνω λοιπόν πως μπορείτε να υποστηρίζετε μία αθρόα και ανεξέλεγκτη μετανάστευση η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τους ημεδαπούς Έλληνες και τους ίδιους τους αλλοδαπούς οι οποίοι είναι λογικό να παρανομούν για να επιβιώσουν. Ή θα δούμε λοιπόν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα σοβαρά κάποτε ή θα βλέπουμε συνεχώς η δυστυχία να εξαπλώνεται στην χώρα και στους Έλληνες και στους αλλοδαπούς. Όπως καταλαβαίνετε (ελπίζω δηλαδή) αυτή η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα δύο δις δυστυχισμένων του πλανήτη. Μακάρι να μπορούσαμε να τους φιλοξενήσουμε με αξιοπρέπεια. Σε μία βάρκα πχ χωράνε 10 άτομα και άντε να πάρουμε άλλα τρία, στο τέταρτο θα πάμε όλοι στον πάτο. Αυτό είναι ρεαλισμός, δεν είναι ρατσισμός.

    Εσείς λοιπόν που δείχνετε το ενδιαφέρον σας για τους αλλοδαπούς που εισρέουν και καταφεύγουν στην χώρα μας, θα πρέπει να αγωνιστείτε μόνο για ένα σκοπό. Να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Αραβικής χερσονήσου, κλπ που και πάμπλουτες είναι και μπορούν να τους προσφέρουν εργασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αξιοπρέπειας και όχι να προσπαθείτε να παραμείνουν σε μία χώρα η οποία και πτωχευμένη είναι, και η ανεργία σπάει καθημερινά όλα τα ρεκόρ, και δεν μπορεί καν να προσφέρει πλέον τα στοιχειώδη ούτε καν στους ημεδαπούς πολίτες της οι οποίοι ήδη μεταναστεύουν, εκτός βέβαια εάν αυτός είναι ο σκοπός σας, να φύγουν οι Έλληνες από την Ελλάδα για να υπάρξει χώρος για τους αλλοδαπούς οπότε πάω πάσο.

    Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία.

  4. Ο/Η clandestina λέει:

    Δύο σχόλια:
    1) Η μεγάλη φυγή κεφαλαίου προς το εξωτερικό γίνεται από τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές και τους έλληνες κεφαλαιοκράτες
    2) Το μεγαλύτερο μέρος των χωρίς χαρτιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ

    Όσο για το πόσοι χωράνε στην Ελλάδα και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη που ετοιμάζουν για όλους μας, παραθέτουμε το κείμενο της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας:

    ————————————-

    Aλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

    Aλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

    Τώρα με την κρίση για τη μετανάστευση θα μιλάμε;

    Το προφανές: Στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είμαστε πάντα με τους εκμεταλλευόμενους, ποτέ με τ’αφεντικά.

    Μια κρυφή αλήθεια: Πριν από την κρίση, η κοινωνία είχε μόνο να κερδίσει από την αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες. Τώρα, αν δεν δείξει αλληλεγγύη, έχει μόνο να χάσει. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που μετά από μια κρίση μιλούσαν για αποδιοπομπαίους τράγους και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ήταν δεκαετία του 1930 και δεν τη λέγαν Frontex αλλά Βέρμαχτ…

    Ποιον συμφέρει να παραμένουν οι μετανάστες σε παρανομία;

    Το προφανές: Για δυο δεκαετίες η παράνομη μετανάστευση προσέφερε στην Ελλάδα φτηνή «μαύρη» εργασία, για τα «μεγάλα έργα» και την φαραωνική σπατάλη των Ολυμπιακών αλλά και για κάθε είδους μικρά και μεγάλα αφεντικά. Παράλληλα, δημιούργησε κυκλώματα παράνομης διακίνησης με τεράστια κέρδη.

    Μια κρυφή αλήθεια: Πέρα από τα άμεσα χρηματικά κέρδη, το σύστημα διατηρεί τους μετανάστες σε παρανομία ώστε να υπονομεύει τα δικαιώματα και των ντόπιων. Όταν τα αφεντικά μετατρέπουν τους μετανάστες σε ανθρώπους-σκουπίδια, όλη η κοινωνία μετατρέπεται σε χωματερή δικαιωμάτων.

    Ποιον συμφέρει μια ελλάδα-φυλακή;

    Το προφανές: Όπως αναγνωρίζουν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, τα τείχη, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι πλωτές φυλακές δεν πρόκειται να ανακόψουν την είσοδο των απελπισμένων. Αυτό που καταφέρνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η αύξηση του κέρδος των δουλεμπόρων (με το ανάλογο κόστος σε ανθρώπινες ζωές). Η εξαθλίωση των προσφύγων σε γειτονιές της Αθήνας, στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα δημιουργεί διαπραγματευτικό χαρτί για τις σχέσεις με τις χώρες της Ε.Ε. και την Τουρκία.

    Μια κρυφή αλήθεια: Όταν η καταστολή, η αστυνομία και ο στρατός παρουσιάζονται συνέχεια ως η λύση για τα κοινωνικά ζητήματα, τότε στρώνεται ο δρόμος για τη χούντα της εποχής του ΔΝΤ.

    Πόσοι τελικά χωράμε;

    Το προφανές: Η ανθρώπινη δραστηριότητα, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και σε ισορροπία με τη φύση, αυξάνει πάντα τον κοινωνικό πλούτο. Εκεί χωράμε όλοι. Όταν εξορίζονται η ανθρωπιά, η λογική και τα δικαιώματα, τότε τελικά δεν χωράει κανείς…

    Μια κρυφή αλήθεια: Πριν ξεσπάσει η ολομέτωπη επίθεση που αποκαλούνε κρίση, μια έρευνα του ΟΗΕ ανέφερε ότι αν η ΕΕ θέλει να διατηρήσει την αναλογία παραγωγικού/μη παραγωγικού πληθυσμού του 1995, θα χρειαστεί 135 εκατομμύρια μετανάστες ως το 2025. Τελικά, τα αφεντικά προτίμησαν την αύξηση των χρόνων εργασίας, τη μείωση των συντάξεων και την κατεδάφιση της κοινωνικής πρόνοιας…

    Με απλά λόγια, όσο λιγότερα τα δικαιώματα, τόσο λιγότεροι χωράμε…

    Όλα για όλους ή τα πάντα στα αφεντικά

    Σήμερα στην Ελλάδα δεν χωράνε οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αλλά ούτε και οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε οι εργάτες (όταν ο εργάτης στην Κίνα δουλεύει με 85 € το μήνα…), ούτε βέβαια χωράνε οι αγρότες (150.000 μικρομεσαίοι αγρότες εγκατέλειψαν την παραγωγική διαδικασία πριν από την κρίση και η Ελλάδα, από αυτάρκης διατροφικά, έφτασε να εισάγει τα πάντα).

    Είκοσι χρόνια τώρα οι πολυεθνικές και η μαφία των τραπεζών μεταφέρουν κεφάλαια και επιχειρήσεις εκεί όπου το κέρδος είναι μεγαλύτερο και τα δικαιώματα ανύπαρκτα ενώ, μέσω του δανεισμού και του χρέους, καταστρέφουν χώρες ολόκληρες.

    Είκοσι χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία, μπουκωμένη στα ανούσια προνόμια του καταναλωτισμού και του life-style, ακολούθησε τυφλά τις σειρήνες του συστήματος της λεηλασίας και της απανθρωπιάς. Σήμερα βλέπει μουδιασμένη να της αφαιρούνται όλα τα ουσιώδη: ασφάλιση, συντάξεις, περίθαλψη, εκπαίδευση…

    Εδώ, όπως και παντού, η αντίσταση στο χρεωκοπημένο σύστημα που μας καταστρέφει είναι η μόνη επιλογή. Εδώ, όπως και παντού οι αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η μόνη μας ελπίδα.

    Aπό την Κ. Κούνεβα μέχρι τους απεργούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, από τους αιγύπτιους ψαράδες της Μηχανιώνας μέχρι τους απεργούς πείνας εργάτες γης στα Γιάννενα, από τους απεργούς στη Σκάλα Λακωνίας μέχρι την απεργία πείνας των 300, οι αγώνες των μεταναστών μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.

    Μόνο με την αλληλεγγύη στους αγώνες των μεταναστών για πλήρη δικαιώματα μπορεί να υπάρξει αντίσταση στον εφιάλτη που ετοιμάζουν για όλους μας


    Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας στην Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε