Απελευθερώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Αμυγδαλέζας

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αφέθηκαν ελεύθεροι οι μετανάστες κρατούμενοι που είχαν αθωωθεί ομόφωνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, στη δίκη για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013.

Είχαν ήδη περάσει 15 μήνες προφυλακισμένοι με κατηγορίες που βασίζονταν σε «πεπλανημένες, ελαττωματικές και επισφαλείς» ανακριτικές καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας, όπως τις χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας.

Και είχαν ήδη εκτίσει επιπλέον πολύμηνη διοικητική κράτηση στην Αμυγδαλέζα, επειδή συνελήφθησαν χωρίς χαρτιά. Τελικά κρίθηκε ότι 15 μήνες προφυλάκιση για αδικήματα που δεν έκαναν και επιπλέον μήνες διοικητικής κράτησης ήταν αρκετοί!. Αποφασίστηκε έτσι να τους δοθεί η ελευθερία τους και να μη συνεχιστεί η διοικητική κράτηση, η οποία άλλωστε εφαρμόζεται σε όλους όσοι συλλαμβάνονται να μην έχουν χαρτιά. Μάλιστα, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η παράνομη απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που παρατείνει επ’ αόριστον τη διοικητική κράτηση μεταναστών.

Η απελευθέρωση των κρατούμενων σημαίνει ότι δεν συμμετείχαν στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργάνωσε η διεύθυνση Αλλοδαπών για τους υπόλοιπους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας, ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια «οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών» για να συγκεντρωθούν εν είδει φιλανθρωπίας είδη υγιεινής, ρούχα και παπούτσια…

Ο εσωτερικός κανονισμός των κέντρων κράτησης υποχρεώνει την αστυνομία να παρέχει στους κρατούμενους τουλάχιστον αυτά τα στοιχειώδη, χωρίς να το έχει καταφέρει μέχρι τώρα, παρά τα 10 εκατομμύρια λειτουργικά έξοδα που εμφανίζει ετησίως η Αμυγδαλέζα. Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ή κακόγουστο αστείο, αν δεν ήταν η άλλη όψη του σύγχρονου φασισμού των  στρατοπέδων συγκέντρωσης…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s