Σύγχρονο Γκουαντάναμο στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκαν επιχειρήσεις που είχαν μετανάστες φυλακισμένους, ανασφάλιστους και με κάμερες ασφαλείας!

‘Ηταν βιοτεχνίες φασόν που διακινούσαν και εμπορεύματα χωρίς παραστατικά – Δεκάδες οι μετανάστες που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες

Άλλη μια πληγή της ελληνικής κοινωνίας που έχει μάλιστα κακοφορμίσει αποκαλύπτεται σήμερα και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας. Επιχειρήσεις που είχαν φυλακισμένους ανθρώπους χωρίς όνομα και πατρίδα, ανθρώπους που δούλευαν γι’ αυτούς σαν σκλάβοι. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και ….
δείχνουν ότι οι εικόνες με τα φυλακισμένα παιδιά στο Πακιστάν που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι τόσο μακρινές. Μετά από ελέγχους που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε βιοτεχνίες φασόν, αποκαλύφθηκε ότι διακινούν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων, χωρίς παραστατικά, ενώ απασχολούν δεκάδες ανασφάλιστους και παράνομους στη χώρα αλλοδαπούς, σε χώρους με κλειδωμένες σιδερένιες πόρτες και κάμερες παρακολούθησης. Σε έφοδο τής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα και με τη συμμετοχή ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι: – Τρεις επιχειρήσεις στα Κάτω Πατήσια απασχολούσαν 62 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων. – Επιχείρηση- βιοτεχνία φασόν στη Νέα Ιωνία απασχολούσε 20 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων. – Σε όλες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρχικά πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ. Η υποθέσεις αυτές που πιθανότατα έχουν και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θυμίζουν καταγγελίες σε άλλη πόλη της Ελλάδας για επιχειρηματίες που έκρυβαν τους έργαζόμενους στο αλεύρι… Μιλώντας στο Newsit ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης είπε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε την Τρίτη. Μικτά κλιμάκια ελεγκτών του ΙΚΑ , της αστυνομία και του εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στις επιχειρήσεις και βρήκαν τους λαθρομετανάστες. «Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι και σε κακή κατάσταση. Δεν είχαν καμία ιδέα της εργατικής νομοθεσίας.Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται με αυτό τον άθλιο τρόπο μετανάστες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=129415&

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s