Κέντρο κράτησης μεταναστών στα Λαγκαδίκια

Ετοιμάζουν κέντρο κράτησης μεταναστών και στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνάντηση που είχε με τους φορείς της Κοζάνης, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία κέντρου κράτησης στο στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη.Έγκυρες πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου για τα νέα κέντρα κράτησης μεταναστών περιλαμβάνει και το στρατόπεδο «Βογιατζόγλου», που βρίσκεται έξω από τα Λαγκαδίκια και έχει εγκαταλειφτεί από τον στρατό εδώ και πολλά χρόνια. Ο συγκεκριμένος χώρος των 27 στρεμμάτων είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ωστόσο σήμερα οι εγκαταστάσεις είναι κατεστραμμένες. Ακόμη, αναμένεται να αντιμετωπιστεί πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς μοιράζεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον δήμο και έναν ιδιώτη.
«Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να γίνει», δήλωσε στη «Μ» ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, ο οποίος πληροφορήθηκε τις προθέσεις του υπουργείου από τα μέσα ενημέρωσης. «Δεν μπορεί ο δήμος Λαγκαδά να γίνει ο σκουπιδότοπος όλης της περιφέρειας. Εμείς έχουμε τον ΧΥΤΑ. Ας φέρουν ένα τμήμα του πανεπιστημίου ή ένα κέντρο νεοσύλλεκτων», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Κάτοικοι της περιοχής είδαν τις προηγούμενες ημέρες στο στρατόπεδο ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και θεώρησαν ότι το στρατόπεδο θα επαναλειτουργήσει, καθώς δεν είχαν ενημέρωση για τον σκοπό της επίσκεψής τους. Τις εγκαταστάσεις έλεγξαν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αλλά η λειτουργία του δεν έχει αποφασιστεί να προωθηθεί άμεσα, όπως στην Κοζάνη.

Σε 20 μέρες…
Εντείνονται στο μεταξύ οι αντιδράσεις στη Νεάπολη Κοζάνης μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής, η δήμαρχος Βοΐου Π. Ορφανίδου, τοπικοί φορείς και βουλευτές με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, τους υφυπουργούς και αξιωματικούς. «Μας μετέφεραν μια απόφαση που είχε ληφθεί από πριν. Ο υπουργός μας είπε, θέλετε δεν θέλετε θα γίνει, και μάλιστα μας ενημέρωσε ότι θα λειτουργήσει σε είκοσι μέρες», τόνισε η κ. Ορφανίδου, επισημαίνοντας ότι η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. «Το εγχείρημα είναι πρόχειρο και προεκλογικό, θέλουν να μετακυλήσουν το μπαλάκι στην περιοχή μας», σχολίασε μιλώντας στη «Μ».
Ακόμη οι τοπικοί φορείς επισημαίνουν ότι εξαπατήθηκαν απ’ όσους το τελευταίο τρίμηνο εκτελούσαν εργασίες στο στρατόπεδο. «Μας έλεγαν ότι κάνουν άλλες εργασίες και μας κορόιδευαν», τόνισε η δήμαρχος. Χθες οι κάτοικοι της Νεάπολης, και των γύρω χωριών απέκλεισαν την πύλη του στρατοπέδου, ενώ τόνισαν την απόφαση να μην επιτρέψουν την εκτέλεση εργασιών για την υδροδότησή του.

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/85837/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s