Κείμενο διαμαρτυρίας 19 ανηλίκων προσφύγων

Στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων επί της οδού Λεμεσού 17, Άγ. Δημήτριος Αττικής (κτίριο της Εκκλησίας), στεγάζονται 19 παιδιά.  Στο παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας τους ζητούν να κοινοποιηθούν και να λυθούν καίρια προβλήματα. Σε επιστολή τους από 23/12/2011 προς την Ύπατη Αρμοστεία των Η.Ε., ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση.  Παραθέτουμε την επιστολή τους αυτή καθώς και το κείμενο διαμαρτυρίας τους.

Η επιστολή προς την Ύπατη Αρμοστεία:


Θα παρακαλούσαμε όπως μας στέλνατε πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων.  Συγκεκριμμένα εάν δικαιούμαστε κάποιο επίδομα, τα κριτήρια αξιολόγησης στέγης, είδη ρουχισμού, μόρφωση, πλήρη γεύματα, ιατρική/φαρμακευτική περίθαλψη και ό,τι άλλο δικαίωμα για την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας.
Στον ξενώνα μας υπάρχει ελλειπής ιατρική και μορφωτική φροντίδα, προβλήματα σίτισης, θέρμανσης και άλλων σχετικών για τη ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή μας.  Θα ήταν συνετό να έχουμε πρόσβαση και επικοινωνία με άλλους φορείς για την ομαλή ένταξή μας στην κοινωνία καθώς επίσης και επικοινωνία με όσους από μας έχουμε συγγενείς στο εξωτερικό διότι τώρα είμαστε αποκλεισμένοι στον ξενώνα. 
Παρακαλώ να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τα δικαιώματά μας.

Κείμενο διαμαρτυρίας:
Με τη παρούσα διαμαρτυρία παραθέτουμε όλα τα ονόματα και υπογραφές 19 αγοριών που μένουμε στον καταυλισμό αυτό όπου έχουμε πολλά προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

1.  Σίτηση:
 Η τροφή μας παραδίδεται απ’έξω, είναι κυρίως χαλασμένες σαλάτες και ξερό ψωμί, συνήθως μουχλιασμένο.

2.  Παγωνιά στους Κοιτώνες:
 Το σπίτι είναι υπερβολικά κρύο και μας ενημέρωσαν ότι και στα δικά τους σπίτια δεν έχουν θέρμανση άρα δεν μας χρειάζεται.

3.  Ρουχισμός:
 Δεν έχουμε ρούχα και δεν μας δίνονται ρούχα στα μέτρα μας.

4.  Χρήματα:
 Δεν μας δίνουν χρήματα για ιδία χρήση όπως πχ για ρούχα, προσωπικά είδη ούτε για κάρτα τηλεφώνου.

5.  Σαπούνι και Οδοντόκρεμα:
 Το σαπούνι που χρησιμοποιούμε δεν ενδείκνυται για καθαριότητα σώματος και μας ενημέρωσαν ότι «αν δεν μας αρέσει, να αγοράσουμε οι ίδιοι».  Αυτό δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν έχουμε χρήματα.

6.  Χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα με προσβλητικό τρόπο:
 Για να δημιοουργηθεί αντιπαράθεση μεταξύ μας, χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία μας προσβάλλοντάς μας.  Δεν ενδιαφέρονται για μας και τα αισθήματά μας και ούτε μας σέβονται.

7.  Υπάρχει ένα αγόρι ο Azdin Zara:
 Αυτός έχει πρόβλημα ομιλίας και επίσης δεν ακούει καλά.  Ζήτησε να πάει σε Νοσοκομείο από τότε που ήρθε πριν 5 μήνες και δεν έχει πάει ακόμα ούτε και σε σχολείο.

8.  Νοσοκομείο: Μας δίνουν ένα πρόχειρο χάρτη όπου πάμε μόνοι μας χωρίς να γνωρίζουμε τη γλώσσα.  Δεν μας δίνονται φάρμακα.

9.  Πρώτες Βοήθειες: Δεν υπάρχει πρώτη βοήθεια στον ξενώνα και μας δίνουν ντεπόν για όλες τις παθήσεις.

10. Τα 2 αγόρια Fahim/Falhad: Δεν τους επιτρέπεται να βγουν έξω καθόλου σαν να ήταν σε φυλακή χωρίς να γνωρίζει κανένας μας το λόγο.

11.  Ταξειδιωτικά έγγραφα: Χρειαζόμαστε έγγραφα για να συναντήσουμε τις οικογένειές μας και να φτιάξουμε το μέλλον μας.

Υπογράφουμε:
1. Ismail Bilali, 2. Bokanta Lungage, 3. Keita Alassane, 4. Azdin Zara, 5. Amadou Kain Camara, 6. Muhammad Yaseen, 7. Badri Sabir, 8. Ousman Suwareh, 9. Najibolah Mohamad, 10. Muhammad Sarfraz, 11. Muteba Mubanga, 12. Mohamed Billo Barry, 13. Ali Mohammadi, 14. Issa Kallon, 15. Farhad Nzari, 16. Fahim Nzari, 17. Makiese Lajoie, 18. Bilal Mohamad, 19. Sohail Hassan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s