Κύπρος: απεργία πείνας 67 μεταναστών

Στις 24/10/2011 52 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου. Από την 1/11/2011 στην απεργία πείνας μπαίνουν άλλοι 15 μετανάστες. Στις 3 Νοέμβρη οι μετανάστες ανακοινώνουν το τέλος της απεργίας πείνας, καθώς «κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους».

Βίντεο με την ανακοίνωση του τέλους της απεργίας πείνας
http://www.youtube.com/watch?v=c0vOedDbjW8

Βίντεο με τα αιτήματα των απεργών πείνας:
http://www.youtube.com/watch?v=85sF-Mgswfg&feature=related

Ακολουθεί ανακοίνωση της Οργάνωσης Ελευθεριακών Κομμουνιστών:

Οι μετανάστες απεργοί κρατούνται κατα παράβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πέραν των 6 μηνών με ταυτόχρονη άρνηση επαναπατρισμού σε ορισμένες περιπτώσεις και χωρίς την εφαρμογή εναλλακτικών προς την κράτηση προνοιών του νόμου (όπως η χρηματική εγγύηση, παρουσία σε αστυνομικό σταθμό, εθελούσιος επαναπατρισμός ή προσωρινή άδεια παραμονής).

Δέχονται καθημερινή πίεση για διακοπή της απεργίας, απειλώντας με στέρηση του δικαιώματος φοίτησης σε σχολεία των παιδιών τους.

Την Πέμπτη 27/10 ο 46χρονος απεργός απ΄την Αλγερία πραγματοποιεί απόπειρα αυτοκτονίας μπροστά στις κάμερες του μπλοκ 10 πετσοκόβοντας το σώμα του με λεπίδα. Καταφθάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε κρίσημη κατάσταση.

Την επομένη 28/10 αποπειράται να αυτοκτονήσει ακόμα ένας απ΄την Συρία κατασκευάζοντας αυτοσχέδια κρεμάλα από σεντόνι.
Και οι δύο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ψυχιατρική κλινική Αθαλάσσας!

Την Τρίτη 1/11 ξεκινούν απεργία πείνας ακόμα 15 μετανάστες από τα κρατητήρια Λακατάμειας. Πριν λίγες βδομάδες στα ίδια κρατητήρια πεθαίνει 28χρονος Γεωργιανός.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται αυθόρμητη συγκέντρωση έξω απ΄τα κρατητήρια Λακατάμειας σε συμπαράσταση με τους απεργούς. Η αστυνομία προκλητικά κλείνει πόρτες, παράθυρα και αποφεύγει την επαφή με τον κόσμο.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλος ο πολιτικός συρφετός σκέπασαν το γεγονός με πέπλο σιωπής, ενώ η επιθέση ακροδεξιών νεολαίων ενάντια σε αραβόφωνους μαθητές του Λυκείου Βιργίνας, είχε τη τιμητική της στα κανάλια.
Είναι οι ίδιοι που προώθουν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό, προσπαθώντας να διαιρέσουν την εργατική τάξη και να τσουβαλιάσουν τα προβλήματα στους ίδιους τους μετανάστες.
Τώρα όμως φοβούνται. Φοβούνται να αναδείξουν το πρόβλημα, γιατί φοβούνται την αντίδραση του λαού και την άμεση συμπαράσταση στους μετανάστες, γι΄αυτό προσπαθούν να καταστείλουν την απεργία από τα μέσα. Φοβούνται, γιατί μια νίκη των μεταναστών θα ανεβάσει το ηθικό για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Το ζήτημα της κράτησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά και των αιτούντων ασύλου, είναι ένα ζήτημα το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να αντιμετωπίζει με όρους κράτησης και καταστολής, με παραβιάσεις και αναστολές των διατάξεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλο το κόσμο διεθνώς να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους 76 απεργούς πείνας και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση τους.

Τέρμα στη κακοποίηση των μεταναστών!
Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους!

Οργάνωση Ελευθεριακών Κομμουνιστών

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s