Πάτρα: «Χτυπούν τους μετανάστες στα γεννητικά όργανα»

Σε μία καταγγελία σοκ προέβη η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», σε σχέση με τη βία κατά μεταναστών στην Πάτρα. Η οργάνωση εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της τόσο για το πλήθος, όσο και για τη φύση των χτυπημάτων που δέχονται οι μετανάστες από ένστολους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, στο λιμάνι της Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Οι «Γιατροί του Κόσμου» επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα. Χτυπήματα από γκλόμπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.

Επιπρόσθετα, οι «Γιατροί του Κόσμου» καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης, αποκλεισμό που συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη. Επισημαίνουμε την αντίφαση, όργανα του κράτους να υπονομεύουν δράσεις που πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» διαθέτουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης, θα πράξουν ό,τι χρειαστεί μέχρι αυτό για να γίνει πράξη».

Πηγή: Dete.gr

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s