Ξεκίνησαν τα έργα για το τείχος του «αίσχους» στον Έβρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τα έργα για την κατασκευή του φράκτη 12,5 χλμ. στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας Τουρκίας με τη διάνοιξη 18 μεγάλων οπών στο έδαφος όπου θα στηθούν οι βάσεις. Στις τρύπες αυτές πρόκειται να μπουν οι κολόνες στις οποίες θα στηρίζεται το διπλό ατσάλινο συρματόπλεγμα και οι θερμικές κάμερες παρακολούθησης.

Το ύψος του φράκτη που θα αποτελείται από διπλή πλέξη συρματοπλέγματος, θα φτάνει τα 3 μέτρα ενώ μεταξύ των δύο πλέξεων θα υπάρχει διάδρομος όπου θα πραγματοποιούνται περιπολίες αστυνομικών. Ως πρότυπο έχει επιλεγεί το ισπανικό μοντέλο φράκτη το οποίο έχει στηθεί στο νότιο τμήμα της Ισπανίας.

Ο φράκτης επιδιώκεται να κατασκευαστεί σε σημείο που θα καλύπτει και τις 23 συνοριακές πυραμίδες κατά μήκος του ποταμού έτσι ώστε να μην αφήνει ελεύθερο κανένα πέρασμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το συνολικό κόστος του φράκτη δε πρόκειται να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα τοπικοί φορείς αρνούνται τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών που ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπουτσής τον Μάιο, καθώς δεν επιθυμούν την παρουσία μεταναστών στις περιοχές τους. Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιτίθεται στη δημιουργία κέντρου κράτησης σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπως επίσης και φορείς του Έβρου για τη δημιουργία κέντρων στην Καρωτή και Ορεστιάδα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s